Główną zaletą bazy proteinowej jest to, że
wzmacnia paznokcie i zapobiega ich łamaniu. Ponadto pogrubia płytkę, wyrównuje jej powierzchnię, co sprawia, że całość wygląda bardzo atrakcyjnie, a lakier lepiej się trzyma. Nie zapominajmy, że baza potrafi naprawić złamany paznokieć. Ponadto, stosując ją regularnie, możesz zapuścić swoje naturalne paznokcie – to idealne rozwiązanie dla pań, które marzą o pięknej, długiej i zadbanej płytce.
Czy baza proteinowa ma jakieś wady? Tak jak każdy produkt kosmetyczny. Przede wszystkim przed jej zastosowaniem
wykonaj próbę uczuleniową – tak, na paznokciu też można ją przeprowadzić. Pomaluj bazą kawałek płytki i utwardź ją w lampie. Jeśli płytka będzie cię piec, zaczniesz odczuwać świąd lub pojawi się jakieś przebarwienie, to nie stosuj bazy.
UWAGA – pieczenie podczas utwardzania bazy w lampie to częsta reakcja, którą nie musisz się martwić, ponieważ szybko mija. Problem jest wtedy, kiedy pieczenie się utrzymuje. Wadą bazy proteinowej może być także to, że niektórym może sprawiać ona problemy z nakładaniem. Opracowanie płytki bazą bywa dość pracochłonne i wymaga wprawy. Ale pamiętaj, że praktyka czyni mistrza.
Baza proteinowa to świetny produkt, którego zalety docenia wiele kobiet. A ty, słyszałaś o tym produkcie? A może już go stosowałaś? Używając produktu, skorzystaj z naszych powyższych rad. Użyj również polecanych produktów – z pewnością ci się sprawdzą.